Toffe spijkerpatronen / string art DIY.

Vroeger als klein meisje maakte ik met spijkers, een stukje hout, een hamer en wat draad al de mooiste 'string art' patronen.

Ik kon hier geen genoeg van krijgen. Ik was dit eigenlijk al lang vergeten hoeveel plezier ik hier aan had. Maar ineens kwam ik weer terug op deze leuke DIY creaties via IG.

Ik doe vaak mee aan de zogeheten 'swaps'. Je zendt elkaar een mooie pakket vol hippe leuke kado's inclusief een DIY projectje.

De 'string art' was hier ideaal voor. Voor de swaps verzon ik een nieuw ontwerp. De provincie waar men woont als draad model en in hartvorm gespijkerd het stadje waar men daad werkelijk woont.

Het werd een heuse hit in mijn feed op IG en de ontvanger was er reuze blij mee. Op mijn foto's zijn een aantal voorbeelden van de creaties die ik maakte. Hieronder zal ik uitleggen hoe je dit maakt. Het is heel eenvoudig.

Dus snel aan de slag.. Wat heb je nodig? Een stukje hout, spijkers, gekleurd touw, een spijkerpatroon geprint op papier, een schaar, plakband, en een hamer.

Kies een leuk spijkerpatroon uit op Pinterest. Zorg ervoor dat je stippen hebt waar je de spijkers in slaat. Ik stip ze ongeveer 1 cm uit elkaar anders krijg het bijna niet geweven. Knip het spijkerpatroon langs de rand uit en plak dit op het hout. Zorg ervoor dat je niet op de rand van het hout het patroon plakt want anders kun je hier geen spijkers in slaan.

Tijd om te hameren! Probeer de spijkers op de stippen zo recht mogelijk in het hout te slaan. Zitten alle spijkers erin dan is het tijd om te scheuren. Scheur het papier voorzichtig tussen de spijkers uit.

Nu kun je een mooie patroon gaan binden. Heel veel plezier en suc6 met deze toffe DIY. Voor heel mooie string art voorbeelden ook voor muur decoratie kun je op deze website heel veel ideeen op doen. spijkerpatroon.nl

Wil je nog meer inspiratie op doen? Volg dan mijn IG feed op Pinkdivaday

Lieve creatieve groetjes, Tamara van der Neut

  • DIY

Likes

Comments