Lynx bordspel

Wij doen veel spelletjes thuis. Bink is er gek op. 7 jaar en super fanatiek. Dus we stimuleren het graag. En ook dat het helemaal niet erg is om eens te verliezen.

Nu kwam er een nieuw spel op ons pad. Namelijk Lynx. Het spel bestond al in het Spaans maar is in een nieuw NL jasje gestoken. Lynx is internationaal trouwens het best verkochte bordspel. Dus dat geeft wel aan dat dit vast heel leuk is om te spelen.

Het fijne van dit spel is, je kunt het gemakkelijk even tussendoor doen. Of net na het eten. Gewoon omdat het niet veel tijd hoeft te kosten. Je hoeft namelijk niet alle plaatjes te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld vooraf bepalen hoeveel je er zoekt.

Wij doen meestal 10 rondes van 3 plaatjes die er opgezocht moeten worden.

Elke keer draai je er tegelijk 3 om en die plaatjes zoek je op, op het speelbord. Heb je het plaatje gevonden? Dan leg je er een fiche op. Ben je de eerste die ze gevonden heeft? Dan is het 1 punt voor jou.

Echt een familiespel en geschikt vanaf ongeveer 6 jaar. Je wordt echt getest op je reactie vermogen. En doordat je het bord elke keer anders in elkaar zet, gaat dit niet vervelen of makkelijker worden.

Als Bink klaar is betrappen we onszelf erop om nog even een rondje te spelen. En je kunt ook zelf andere varianten bedenken hoe je het zou willen spelen.

Wij spelen het regelmatig, het is lekker laagdrempelig. Ook ideaal voor als Bink tussen de middag met een broodje eten een vriendje meeneemt. Iedereen beleeft er lol aan. Dus wij vinden dit een enorme aanrader.

Perfect voor onder de boom ook. Wij eten eerste kerstdag bij mijn ouders. En dit nemen we mee om tussendoor ook even te doen.

  • Kids

Likes

Comments